Xiaomi X20+ Pareri – Aspirator Robot cu Mop si Autocuratare

Gigantul chinez Xiaomi a reusit sa produca unul dintre cele mai versatile si accesibile aspiratoare robot cu spalare pe care le poti achizitiona la ora actuala. Xiaomi X20+ este o versiune imbunatatita a lui X20, care a fost si el un best buy la momentul lansarii sale. Se remarca printr-o putere mai mare de aspirare si un mop care se ridica automat in momentul in care detecteaza un covor.

Pret Xiaomi X20+

emag.ro
Xiaomi X20+ aspira la standarde profesionale, spala orice suprafata cu o eficienta remarcabila si navigheaza cu dexteritatea unui navigator experimentat.
Tip aspirareuscata/cu spalare
TehnologieLiDAR, LDS, S-Cross obstacle avoidance system, camera 3D
Tip perie principalaperie rotativa cu eficienta ridicata si sistem anti-incurcare
Inaltime robot9.70 cm
Dimensiuni statie58.6 × 42.7 × 34 cm (H x W x D)
Greutate3.67 Kg (robot)
Zgomotaprox 68 dB
Capacitate colectareCapacitate sac praf: 2.5 litri
Recipient apa murdara: 4 litri
Recipient apa curata: 4 litri
Putere75W – 6000 Pa
Autonomie120 min
ce imi place
  • raport pret-calitate foarte bun
  • statie cu golire automata
  • mop cu autospalare si uscare
  • navigatie excelenta
  • detectie decenta a obstacolelor
  • aplicatie cu setari intuitive
  • design simplu si minimalist
ce nu imi place
  • covoarele trebuie adaugate manual in aplicatie
  • nu are alimentare automata pentru solutia de curatare

Xiaomi X20+ vs Xiaomi X20

Spec
Xiaomi X20+
Xiaomi X20+
Spec
Putere: 6000 Pa
Baterie: 5200 mAh – 120 min
Rotatii mop: 180 RPM
Inaltime: 9.70
Capacitate recipient praf: 350 ml
Usuca mopul cu aer fierbinte
Senzor pentru detectarea gradului de murdarie
Xiaomi X20
Xiaomi X20
Spec
Putere: 5000 Pa
Baterie: 5200 mAh – 180 min
Rotatii mop: 180 RPM
Inaltime: 10.35 cm
Capacitate recipient praf: 430 ml
Usuca mopul cu aer la temperatura camerei

Design si specificatii

Xiaomi este o companie care are mai mult de 85 sub-branduri sub umbrela sa, printre care se numara si producatorii de aspiratoare robot Roborock si Dreame, precum si producatorul de aspiratoare fara fir Roidmi. Desi sunt fan Roborock, am avut Q5 Pro, iar acum detin modelul S8, ma declar impresionata de acest nou Xiaomi X20+. Vine cu mult mai mai multe functii in comparatie cu S8, iar pretul este mai mic.

Pe parte de design, Xiaomi X20+ are un aspect si dimensiuni asemanatoare cu cele ale modelelor anterioare precum X10 si S10+. Are o inaltime de 9.70 cm si o latime de 35 cm, fiind doar cu 0.20 cm mai inalt decat Ecovacs Deebot X2 Omni, care se remarca printr-un design unic patrat.

Vine cu o putere de aspirare de 6.000 Pa si o perie rotativa principala de 17cm, realizata din cauciuc, ceea ce faciliteaza curatarea eficienta a tuturor suprafetelor. Peria laterala ajuta foarte mult la directionarea murdariei din zone mai greu accesibile catre fanta de aspirare.

Cele 2 mopuri rotative preseaza pe suprafetele dure si se invart la 180 RPM pentru a putea curata petele persistente. Un avantaj major este faptul ca la detectarea covoarelor, robotul isi ridica mopurile 7 mm pentru a le proteja de imbibarea cu apa murdara.

Xiaomi X20+ specificatii

Echipat cu tehnologie LiDAR, robotul cartografiaza si navigheaza eficient prin locuinta intr-un mod liniar, evitand obstacolele si minimizand coliziunile cu piesele de mobilier. Sistemul S-Cross de detectare a obstacolelor “vede” si evita obiectele lasate la intamplare pe jos, precum jucariile copiilor, papucii de casa sau sosetele. Totusi, pare ca nu este la fel de avansat precum competitorul iRobot cu tehnologia P.O.O.P. (Roomba j7) si nu detecteaza excrementele animalelor de companie, ceea ce poate fi un minus daca ai o pisica sau un catel.

Statia lui Xiaomi X20+ este una multifunctionala, nu doar ca permite golirea recipientului de praf intr-un sac cu capacitate de 2.5 litri, ci si spala si usuca cu aer fierbinte mopurile pentru a preveni dezvoltarea de mirosuri si bacterii. Cele doua rezervoare, de apa curata si murdara, sunt suficient de mari si te scapa de grija constanta a umplerii si golirii o perioada destul de lunga de timp, in functie de frecventa folosirii.

Xiaomi X20+ design

Peformante si caracteristici

Pe parte de caracteristici, Xiaomi X20+ este un aspirator robot hibrid care livreaza o performanta exceptionala dat fiind pretul mic de achizitie. Puterea de aspirare este una suficienta pentru a se descurca cu praful si mizeria din orice locuinta. Aspiratia poate fi ajustata pe 4 nivele (silent, standard, string si turbo), iar volumul de apa necesar spalarii pe 3 nivele, permitandu-ti personalizarea curateniei in functie de nevoile specifice avute. De remarcat faptul ca se descurca foarte bine in captarea parului animalelor de companie, dar si cel uman, indiferent de lungimea lui, fara sa se incurce.

X20+ exceleaza atat la aspirarea suprafetelor dure, precum gresie sau parchet laminat, cat si a covoarelor cu fir scurt sau mochetelor. Totusi, nu il recomand daca ai suprafete mari cu covoare pufoase sau cu fir lung deoarece nu reuseste sa le curete in profunzime. In aceste cazuri, iti recomand un aspirator robot special pentru covoare.

Xiaomi X20+ caracteristici

Aplicatia Xiaomi Mi Home este similara cu aplicatia Roborock si ajuta la configurarea si personalizarea tuturor setarilor dorite. Este o interfata intuitiva, cu cartografiere in timp real si posibilitatea de a customiza zonele de curatare in functie de preferinte. Poti defini zone pe care sa le curete mai atent sau zone pe care sa le evite complet setand bariere virtuale si ai posibilitatea de a programa sesiunile de curatenie doar la anumite ore.

Tot cu ajutorul aplicatiei, poti controla diverse functii ale statiei all-in-one. Poti seta cat de intens sa curete mopurile si cat timp sa foloseasca aerul cald pentru a le usca.

Xiaomi X20+ pareri

Xiaomi X20+ Pareri – Merita sa il cumpar?

Daca esti in cautarea unui aspirator robot cu mop si statie cu autocuratare, Xiaomi X20+ ar trebui sa fie in topul listei. Aspira, spala, isi goleste automat recipientul de praf si isi spala mopurile inainte sa le usuce complet cu aer cald.

Multe dintre aceste functionalitati le gasim si la robotii altor branduri, cum ar fi Ecovacs Deebot T30 pro OMNI, Roborock S8 Pro Ultra sau Dreame X40 Ultra, insa pretul de achizitie este unul pe care nu multi dintre noi sunt dispusi sa il ofere.

In cazul lui Xiaomi X20+ avem de-a face cu un aspirator robot la pret accesibil, care atinge aproape acelasi nivel de eficienta in curatare ca majoritatea celor mai bune modele de pe piata, dar la jumatate de pret.

9.9Expert Score
Xiaomi X20+

Daca vrei o curatare eficienta a tuturor suprafetelor, Xiaomi X20+ este greu de egalat la acest pret. Cu statie multifunctionala, mop rotativ si navigare cu evitarea obstacolelor, X20+ este alegerea corecta.

Design
9.8
Aplicatie
10
Performanta
9.7
Functii
9.8
Raport pret-calitate
10

Raluca
Raluca

Raluca este o entuziasta a tehnologiei cu o pasiune speciala pentru inovatia in domeniul aspiratoarelor robot. Descopera alaturi de ea cum aceste dispozitive inteligente transforma curatenia dintr-o sarcina monotona intr-o aventura eficienta si distractiva.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

toprobot.ro
Logo