Ce Putere de Aspirare Are un Aspirator Robot Bun?

Vrei sa cumperi un nou aspirator robot? Este esential sa alegi unul care chiar aspira mizeria si praful. Pentru ca suprafata de aspirat sa fie perfecta inca de la prima trecere, alege un aspirator cu putere de aspirare mare.

Numarul de Pa trecut in lista de specificatii este direct proportional cu calitatea aspirarii. O putere de aspirare ridicata inseamna o capacitate mai buna de a curata eficient diferite tipuri de murdarie si resturi, de la cele mai fine particule de praf pana la resturile mai mari si mai grele.

Fie ca vrei cel mai bun robot de aspirare, cu spalare, pentru covoare sau parchet laminat, pentru parul animalelor de companie, cu golire automata sau unul ieftin este primordial sa alegi cea mai mare putere de aspirare posibila.

Roborock S8 Pro Ultra caracteristici

Ce este “Pa” la un aspirator robot?

Te-ai intrebat vreodata ce este “Pa”-ul din lunga lista de specificatii a unui aspirator robot?

Pascalii (Pa) sunt unitati de masura pentru diferenta de presiune intre interiorul si exteriorul unui aspirator robot. In termeni mai simpli, puterea cu care robotul trage mizeria.

Imagineaza-ti cum robotul capteaza firimiturile de pe parchet sau murdaria de pe covor, iar cu cat indicele „Pa” este mai mare, cu atat trage mai puternic. Majoritatea aspiratoarelor robot au o putere de aspirare cuprinsa intre 2.500 si 6.000 Pa. Ca regula generala, cu cat Pa-ul este mai mare, cu atat mai bine poate capta murdaria si resturile.

Dar exista si o parte mai complicata: o aspiratie buna nu inseamna doar un Pa mare. Vorbim aici despre fluxul de aer – cat de mult aer poate aspiratorul sa traga in timp ce functioneaza. E ca si cum ai incerca sa bei un smoothie dens cu un pai subtire, oricat de tare ai trage, iti va fi dificil fara un flux de aer bun.

Asadar, un aspirator robot eficient trebuie sa aiba un echilibru intre „Pa” mare (aspiratia) si flux de aer puternic (debitul). Un aspirator ce le are pe ambele poate face fata cu brio la aproape orice tip de murdarie.

Xiaomi S10+ caracteristici

Care este o putere de aspirare buna pentru un aspirator robot?

Cand alegem puterea de aspirare a unui aspirator robot, orice este peste 3.000 Pa este de obicei adecvat pentru a elimina murdaria si resturile uzuale dintr-o locuinta. Atunci cand selectezi puterea de aspiratie ideala pentru nevoile tale, ia in considerare provocarile specifice de curatare cu care te confrunti.

  • Pentru locuintele unde predomina parchetul, gresia sau podele din materiale dure, un aspirator cu putere de aspirare de 2.500 Pa ar trebui sa fie suficient pentru a indeparta praful si resturile zilnice – Viomi V3 sau Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro
  • In locuintele in care exista mochete sau covoare groase, este recomandat sa te orientezi catre un model care livreaza 4.000 Pa pentru a putea indeparta eficient murdaria cuprinsa adanc in fibre – Roborock Q8 Max sau Roborock Q5 Pro
  • Pentru proprietarii de animale de companie si cei care sufera de alergii, le recomand un aspirator cu filtru HEPA care furnizeaza minim 6.000 Pa, deoarece asigura indepartarea completa a parului de animale de companie si a alergenilor – Roborock S8 sau Dreame L10s Plus.

Modelele de top, cum ar fi Roborock S8 MaxV Ultra (10.000 Pa), Ecovacs Deebot X2 Omni (8.000 Pa), Dreame X40 Ultra (12.000 Pa), Ecovacs Deebot T30 pro OMNI (11.000 Pa) sau Dreame X30 Ultra (8.300 Pa) se lauda cu o puteri de aspiratie impresionante, ceea ce le face extrem de eficiente, in special pe covoare cu fir lung sau pufoase unde este necesara curatarea in profunzime.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro specificatii

Cum aleg un aspirator robot cu putere de aspirare mare?

Cand cauti sa cumperi un aspirator cu putere de aspirare mare, indicat ar fi sa iei in considerare si factorii care influenteaza in mod direct aspiratia – fluxul de aer, tipul de perie rotativa si sistemele de filtrare ale aerului. Asa cum am mentionat si mai sus, cu cat puterea de aspirare este mai mare, cu atat curata mai bine.

O buna aspiratie nu inseamna doar cifre mari, este vorba despre debitul si fluxul aerului in interiorul aspiratorului. Cauta modele concepute pentru a minimiza rezistenta aerului – acest lucru mentine aspiratia puternica si eficienta, asigurandu-te ca aspiratorul ales nu doar atrage aer, ci face si o treaba grozava si cu murdaria.

Periile robotului sunt la fel de importante, atat peria rotativa principala cat si peria laterala. Acestea trebuie sa fie rezistente astfel incat sa indeparteze eficient mizeria, dar fara sa afecteze in vreun fel suprafata aspirata. O perie din cauciuc este mult mai buna decat una realizata din perii simple, aceasta va minimiza incalcirea ei cu fire de par. Sistemul cu perii duble din cauciuc pe care il intalnim la generatiile noi lansate de Roborock sau iRobot este extrem de eficient in curatarea tuturor tipurilor de mizerie.

Important pentru persoanele ce sufera de alergii sau pentru locuintele cu animale de companie, un sistem de filtrare performant cum este filtrul HEPA capteaza pana si cele mai mici si fine particule. Un aspect esential aici este curatarea filtrului si inlocuirea lui atunci cand este necesar pentru a mentine puterea de aspirare a robotului pe termen lung.

Fiecare tip de suprafata are cerinte unice de intretinere. Spre exemplu covoarele, cu fibrele lor lungi, necesita o putere de aspirare mai mare pentru a putea fi curatate corespunzator. Avand in vedere varietatea de suprafete pe care le putem avea intr-o locuinta, orienteaza-te catre un aspirator cu functie de adaptare automata a aspiratiei in functie de tipul de suprafata pe care il aspira.

Alegerea aspiratorului robot potrivit nu se reduce doar la alegerea celui mai puternic, este vorba despre gasirea celui care se potriveste cat mai bine stilului tau de viata.

Roborock s8 Pro Ultra aplicatie
Pot regla puterea de aspirare a unui aspirator robot?

Da, cu siguranta. Multe modele de aspiratoare robot de generatie noua vin cu setari de aspiratie reglabile care iti ofera posibilitatea de a ajusta puterea de aspiratie in functie de nevoile specifice de curatare. Aceasta caracteristica este utila in special atunci cand robotul trece peste diferite tipuri de pardosea sau cand senzorii detecteaza zone deosebit de murdare. Prin reglarea automata a aspiratiei, poti optimiza performanta aspiratorului si ii poti extinde durata de viata a bateriei.

O putere mare de aspirare consuma mai multa energie?

Intr-adevar, utilizarea modului “Turbo” sau “Max+” consuma mai multa energie a bateriei, ceea ce poate reduce durata totala de functionare per incarcare. Cu toate acestea, multe aspiratoare moderne sunt echipate cu tehnologii imbunatatite ale bateriei care compenseaza consumul, permitand o aspiratie puternica cu un impact mai mic asupra duratei de viata a bateriei.

Raluca
Raluca

Raluca este o entuziasta a tehnologiei cu o pasiune speciala pentru inovatia in domeniul aspiratoarelor robot. Descopera alaturi de ea cum aceste dispozitive inteligente transforma curatenia dintr-o sarcina monotona intr-o aventura eficienta si distractiva.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

toprobot.ro
Logo