Acum Iti poti Controla Aspiratorul Robot din Apple Home cu iOS 18

Un sistem smart home transforma sarcinile manuale zilnice intr-o experienta placuta, complet automatizata. Fie ca preferi ca lumina sa se aprinda automat cand intri intr-o incapere sau ca rulourile de aluminiu sa isi ajusteze pozitia in functie de intensitatea razelor solare, scopul este de a simplifica modul in care interactionam cu locuinta. Si ce anume s-ar integra cel mai bine in acest peisaj decat un aspirator robot inteligent? O veste excelenta pentru fanii Apple este ca aspiratoarele robot intra in familia HomeKit. Odata cu lansarea iOS 18 iti poti controla aspiratorul robot din aplicatia Apple Home.

In cadrul evenimentului WWDC 2024 Apple a dezvaluit o serie de update-uri interesante ce vor face parte din platforma lor smart home. Printre noutatile importante se numara introducerea deblocarii fara maini pentru incuietorile inteligente compatibile si optiunea mult asteptata de a partaja coduri pentru vizitatori, facilitand accesul in casa mai usor ca niciodata. Aditional, Apple a anuntat o noua functionalitate pentru a monitoriza consumul de electricitate.

Aplicatia Home suporta acum functionalitatile de baza ale aspiratoarelor robot, cum ar fi controlul puterii, modurile de curatare, aspirare, mop si starea incarcarii.

Daca pana acum puteau fi controlate doar prin intermediul asistentilor Alexa sau Google, aceste jucarii pot fi acum integrate perfect in automatizarile casei, putand fi controlate vocal prin Siri. Spune doar expresia magica si Siri le va ghida sa iti curete bucataria. Sau livingul. Sau dormitorul. Sau in zona de dining.

Noul update la Apple Home, probabil datorata suportului pentru Matter in versiunea 1.2, aduce noi functionalitati pentru robotii de aspirare si mopuri inteligente. Acum, utilizatorii vor putea porni si opri aspiratoarele, schimba intre modurile de functionare – aspirare si spalare – si primi actualizari despre progresul curateniei direct in aplicatia Home.

Cu toate acestea, Matter inca nu suporta functionalitati mai complexe precum cartografierea locuintei sau crearea de bariere virtuale pentru zone interzise. Asta inseamna ca inca nu trebuie sa dezinstalezi aplicatia dedicata a producatorului robotului tau. Vei avea nevoie de ea pentru a utiliza aceste functii care sunt extrem de utile.

Aceste aspiratoare robot sunt compatibile cu Matter conform informatiilor furnizate de producatorii lor:

Raluca
Raluca

Raluca este o entuziasta a tehnologiei cu o pasiune speciala pentru inovatia in domeniul aspiratoarelor robot. Descopera alaturi de ea cum aceste dispozitive inteligente transforma curatenia dintr-o sarcina monotona intr-o aventura eficienta si distractiva.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

toprobot.ro
Logo