Cum se Curata Aspiratorul Robot? Sfaturi Utile de Intretinere

Descopera cum se curata aspiratorul robot, sfaturi de intretinere pentru fiecare dintre componente, precum si frecventa optima a acestei proceduri. Intr-un articol separat, ti-am prezentat o lista cu accesorii si piese de schimb de care ai putea avea nevoie. E timpul sa ai grija de robotul tau pentru ca acesta sa functioneze cu o performanta de top.

Aceste dispozitive practice mentin pardoselile curate cu efort minim. Totusi, chiar si cel mai bun aspirator robot necesita curatare si o intretinere din cand in cand.

Transforma curatenia intr-un spectacol cu aspiratoarele robot – vedetele care danseaza printre mobila fara ca tu sa misti un deget! Dar, asa cum orice vedeta are nevoie de ingrijire pentru a straluci pe scena, si aceste mici ajutoare tehnologice necesita o atentie speciala pentru a-si pastra performanta la cote maxime. Fara niciun fel de resturi care sa le incurce deplasarea, un aspirator robot inteligent isi urmeaza traseul cu precizie si aspira eficient, lasand pardoselile impecabile.

Despre cum functioneaza si despre avantajele si dezavantajele unui astfel de dispozitiv am vorbit in alte articole, insa odata cumparat, acesta necesita o intretinere corespunzatoare. Operatiunea de curata aspiratorul robot este surprinzator de simpla, totul rezumandu-se la o rutina bine pusa la punct. In cutia in care vin ambalate, vei gasi intotdeauna un manual de intretinere, cu sfaturi si moduri eficiente de curatare, care alaturi de o carpa din microfibra te ajuta sa mentii aspiratorul in perfecta stare de functionare.

Ustensile necesare pentru a curata aspiratorul robot

  • foarfece
  • perie cu peri moi
  • laveta din microfibra
  • penseta
  • laveta umeda
  • apa
Cum se curata rezervorul de praf al aspiratorului robot

Cum se curata rezervorul de praf al aspiratorului robot?

Primul pas pentru a curata aspiratorul robot este golirea recipientului de praf si mizerie. Acesta este amplasat de obicei pe partea inferioara din spate sau in partea de sus a aspiratorului robot. Scoate rezervorul, tragandu-l drept in afara, astfel incat resturile sa nu cada din el si goleste continutul intr-un cos de gunoi. Goleste recipientul chiar daca nu este plin, deoarece sunt sanse ca la urmatoarea sesiune de curatare, rezervorul sa se umple pana la maxim, iar robotul nu isi va putea termina curatarea. In unele cazuri – in special daca ai animale de companie cu par lung sau o casa de dimensiuni mari – poate fi utila golirea rezervorului in mijlocul unui ciclu, deoarece parul umple rapid cosul.

Alege un aspirator robot pentru par de animale, acesta are de regula, un rezervor cu capacitate mai mare.

Daca recipientul de praf are caracteristici suplimentare, cum ar fi pieptenii anti-incalcire, asigura-te ca ii cureti si pe acestia. Recipientul poate fi, in general, clatit si spalat daca ceva deosebit de murdar este lipit pe el, doar asigura-te ca indepartezi toate filtrele inainte de a-l uda.

Exista si optiunea de aspirator robot cu auto-golire care isi goleste in mod automat recipientul de gunoi odata ce robotul este andocat. Desi tot trebuie sa golesti statia de golire, recipientul de gunoi nu necesita curatare intre utilizari, ci doar sa arunci saculetul o data la cateva saptamani.

Cum se curata filtrul de aer al aspiratorului robot

Cum se curata filtrul de aer al aspiratorului robot?

Da-i un suflu de aer curat aspiratorului tau curatandu-i sau inlocuindu-i filtrul de aer. Acest filtru este ca un erou nevazut care prinde particulele fine de praf in timp ce murdaria este aspirata in cosul de gunoi. Majoritatea aspiratoarelor robot au intre 1 si 3 filtre, confectionate dintr-o varietate de materiale. Filtrele necesita o ingrijire regulata – ideal ar fi o data pe saptamana sau dupa fiecare utilizare, in functie de ce fel de aventuri prafuite intampina si cat de des il pui la treaba.

Cand ai un aspirator robot cu filtru HEPA si nu numai, scoate filtrul si scutura-l deasupra cosului de gunoi pentru a scapa de resturi. Apoi, foloseste peria inclusa in trusa de curatare a aspiratorului sau o perie cu peri moi pentru a elimina particulele ramase.

Majoritatea filtrelor de la aspiratoarele robot sunt pe baza de hartie si nu trebuie scufundate in apa. Daca se umezesc, trebuie inlocuite imediat. Producatori precum Roborock, iRobot sau Rowenta recomanda, de asemenea, schimbarea filtrelor o data la aproximativ doua luni. Anumite filtre sunt lavabile (gasesti aceasta informatie in manualul de utilizare), acestea sunt de regula din plastic sau spuma si trebuie uscate complet inainte de a fi puse inapoi in aspirator.

cum se curata un aspirator robot

Cum se curata peria rotativa a aspiratorului robot?

Pasul urmator in acest proces de a curata aspiratorul robot este urmarirea periei principale. Periile rotative sunt superstarurile aspiratoarelor, dand de cap prafului si mizeriei de pe podea. Insa, firele de par, atele si alte resturi infasurate strans in jurul periei pot face ca acestea sa isi piarda din eficienta. Asadar, merita sa-i dai periei tale o revigorare dupa cateva utilizari, mai ales daca in casa ai animale de companie sau persoane cu par lung.

Ca sa readuci peria rotativa la viata, elibereaza capacul protector (numit si garda periei) si scoate peria. Incepe prin a taia straturile de fire de par si ate infasurate in jurul periei, folosind fie lama unui cutit, fie o foarfeca, avand grija sa nu atingi peria propriu-zisa si sa o deteliorezi. Trage firele taiate cu mainile pana cand peria este eliberata complet, dupa care foloseste-te de peria sau pieptenele din trusa de curatare pentru a indeparta resturile ramase printre perii de cauciuc.

Inainte sa o pui la loc, sterge cat de bine poti cavitatea si rama periei. Atat peria, cat si rama acesteia ar trebui inlocuite periodic pentru a mentine aspiratorul robot in forma sa cea mai buna. Producatorii recomanda inlocuirea perilor o data la 6 pana la 12 luni in functie de utilizare.

Cum se curata peria aspiratorului robot

Cum se curata peria laterala si rotile aspiratorului robot?

Urmatorul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand esti in plin proces de a curata aspiratorul robot este sa acorzi atentie perie laterale si rotilor. Aceste perii laterale rotative sunt artistii desavarsiti ai curateniei, maturand in calea lor orice rest. Daca periile se blocheaza in timp cu par sau murdarie, e momentul unei interventii. Poti face acest lucru destul de simplu. Acoate peria, indeparteaza orice urma de murdarie si pune-o la loc. Daca robotul tau are doua astfel de perii, o data la ceva timp inverseaza-le pentru a preveni o deteliorare prematura a perisorilor. Si daca observi ca s-au cam dat batute in lupta cu murdaria, inlocuieste-le fara regret.

Rotile sunt cele care duc greul, purtand robotul intr-o aventura de curatenie prin casa. O inspectie ocazionala si o curatare cu o carpa umeda sunt tot ce-ti trebuie pentru a asigura ca micutul tau nu lasa in urma niciun fir de praf. Si pentru acele momente cand gasesti un obstacol in calea fericirii, pensetele vin in ajutor pentru a elibera rotile de orice prizonieri.

Cum se curata senzorii si porturile de incarcare ale aspiratorului robot

Cum se curata senzorii si porturile de incarcare ale aspiratorului robot?

Senzorii sunt ochii si urechile robotului tau, ghidandu-l printre obstacole si protejandu-l de scari. Daca micul tau explorator incepe sa se comporte ca un buldozer in sufragerie, e timpul sa-i oferi senzorilor o binemeritata sedinta de spa. Un swipe rapid cu o carpa din microfibra si sunt ca noi. Iar daca intalnesti pete mai incapatanate, un strop de apa e tot ce-ti trebuie – dar lasa solutiile chimice pentru alte batalii.

Porturile metalice sunt locul magic unde robotul tau isi incarca bateriile pentru urmatoarea aventura de curatenie. O stergere rapida cu o carpa din microfibra asigura ca nimic nu sta in calea unei conexiuni perfecte. Daca observi ca robotul tau se joaca de-a ascunselea cu statia sa, e posibil sa fie timpul pentru o curatare.

Daca ai un aspirator robot cu spalare, nu uita sa inlocuiesti complet laveta ori de cate ori este necesar. De asemenea, foloseste doar solutie de curatare pardoseli originala recomandata de producatorul aspiratorului detinut. Urmand acesti pasi simpli si distractivi, te asiguri ca vei avea o casa stralucitoare, si un mic companion robotel fericit si gata de actiune, fara defectiuni. E ca si cum ai avea propriul tau elf al curateniei, care lucreaza in secret pentru a-ti face viata mai usoara – si mai curata! Sper ca aceste sfaturi de cum se curata aspiratorul robot ti-au fost de ajutor.

Raluca
Raluca

Raluca este o entuziasta a tehnologiei cu o pasiune speciala pentru inovatia in domeniul aspiratoarelor robot. Descopera alaturi de ea cum aceste dispozitive inteligente transforma curatenia dintr-o sarcina monotona intr-o aventura eficienta si distractiva.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

toprobot.ro
Logo