3 Dezavantaje ale Aspiratorului Robot Care te-ar Putea Face sa te Razgandesti

Nu exista aspiratorul perfect. In timp ce unii utilizatori pot trece cu vederea minusurile, altii considera ca astfel de dezavantaje ale aspiratorului robot sunt motive serioase de a renunta la achizitia unuia.

Un aspirator robot bun curata podelele atat de bine incat nici nu iti vine sa crezi. Nu rateaza zone sau colturi si nu lasa firimituri in urma. Multi dintre cei care detin deja un astfel de robot de aspirare sunt de parere ca viata lor este mai usoara.

Asa cum am zis in repetate randuri, sunt mult mai multe motive pentru care merita sa cumperi un aspirator robot decat sa ramai la datul cu matura si mopul.

ce este un aspirator robot

Top 3 dezavantaje ale aspiratorului robot

Nu aspira bine covoarele pufoase

Unul dintre cele mai des intalnite dezavantaje ale aspiratorului robot este ca nu aspira bine covoarele pufoase sau cele cu fir lung. Spre deosebire de un aspirator clasic, un aspirator robot nu are aceeasi putere de aspirare.

Robotul este excelent pentru parchet sau podele dure si indiferent de cat de multa putere ar avea, acesta nu poate aspira in profunzimea covorului. Intradevar, aspira foarte bine ce este la suprafata fie ca sunt firimituri, resturi, mizerie, par de animale sau praful grosier. Insa particulele acelea fine de praf care intra adanc intre fibrele covorului un robot nu le poate capta.

Daca folosesti doar robotul pentru aspirarea covorului, acesta va ramane imbacsit de fire de par mici si praf. Cu ochiul liber, nu le vei observa, sunt ferm convinsa, dar daca ai alergie la praf si par de animale, crede-ma ca o vei simti.

Cu timpul, covorul isi va pierde din aspectul acela pufos de la inceput. Ce poti face este ca din cand in cand sa dai o aspirare si cu aspiratorul clasic, pentru ca oricat de mare ar fi indicele acela Pa al unui aspirator robot, tot nu se compara cu varianta clasica.

cum functioneaza un aspirator robot

Se blocheaza in cabluri si alte obiecte lasate la intamplare

Unul dintre acele dezavantaje ale aspiratorului robot care ma enerveaza cel mai mult este ca nu detecteaza cabluri. Orice locuinta moderna are diferite “obstacole” care ii vor pune piedici. Cablurile de incarcare ale telefonului ii dau batai de cap robotului in timpul unei sesiuni de curatenie.

Dintr-o neatentie, aspiratorul meu a prins cablul de la dezumidificator si a inceput sa il traga dupa el prin casa pana s-a oprit cu totul. Am o camera tip birou unde sunt multe cabluri de la diferite dispozitive electonice si pe care le-am trecut ca zona interzisa sau in timpul functionarii il pazesc pana trece de ele.

Sosetele aruncate pe jos sunt cel putin la fel de pacatoase ca si cablurile pentru ca le aspira si se blocheaza in fanta de aspirare, iar riscul de a se defecta este foarte mare. Am vazut si cazuri in care daca ai un aspirator robot ieftin, acesta nu poata sa treaca praguri mai inalte (el incearca, dar va ramane cu rotile suspendate si va trebui sa intervii manual pentru a-l repozitiona) sau nu poate sa urce pe covor.

Sfatul meu este ca inainte de a-i da robotului comanda de aspirare, sa faci putina ordine. Sa strangi hainele aruncate pe jos, sa nu lasi cabluri de izbeliste, sa pui incaltamintea in pantofar etc.

aspirator robot pentru covoare

Uneori pare ca nu stie ce face

Daca stai sa il supraveghezi in timp ce face curatenie, vei realiza ca uneori nu e chiar atat de inteligent pe cat pare. Aspiratorul robot se invarte in cerc, se opreste brusc si o ia in directia opusa, trece razant pe langa o zona cu multa mizerie si nu mai revine asupra ei sau pur si simplu se loveste de un obstacol din nou si din nou pana cand il opresti tu.

Am intalnit situatii in care i-a luat peste 20 de minute sa curete holul de la intrare, care nu are mai mult de 5 m2, dar in 10 minute a terminat de aspirat tot livingul de 20 m2. Acest lucru poate fi evitat daca alegi un aspirator robot cu sistem de navigare performant si cu o suita de senzori care isi optimizeaza timpul si curatenia astfel incat sa nu rateze niciun loc.

In prezent detin un aspirator robot cu spalare de la Roborock care atunci cand ii dau sa curete tot apartamentul si gaseste inchisa usa unei camere, dupa terminarea sesiunii de curatenie revine la camera respectiva si o curata si pe aceasta daca este posibil.

Robotii din gama inferioara de buget par cei mai stupizi si nu stiu intotdeauna sa se intoarca la statia de incarcare, ramanand pe unde apuca si asteptand sa ii duci tu la locul lor. Pe youtube, gasesti o multime de filmulete funny despre dezastre cauzate de robotii aspirator.

Iti recomand sa alegi un aspirator robot cu harta, navigare laser si sistem reactiv de detectare 3D a obstacolelor cum este Roborock S8, acesta pare ca este cea mai buna optiune in momentul de fata.


Sper ca aceste dezavantaje ale aspiratorului robot sa nu te face sa renunti la ideea de a cumpara un aspirator robot. Nu te stresa prea tare sa il supraveghezi non-stop, iarta-l daca nu aspira si cea mai mica urma de praf si intelege-l atunci cand nu vrea sa execute din prima comanda primita. Are o multime de caracteristici faine, insa scopul lui principal este de a te ajuta la intretinerea curateniei. Nu uita ca pentru ca robotul sa iti fie alaturi multa vreme, trebuie sa il cureti constant si sa ii schimbi accesoriile atunci cand este nevoie.

Raluca
Raluca

Raluca este o entuziasta a tehnologiei cu o pasiune speciala pentru inovatia in domeniul aspiratoarelor robot. Descopera alaturi de ea cum aceste dispozitive inteligente transforma curatenia dintr-o sarcina monotona intr-o aventura eficienta si distractiva.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

toprobot.ro
Logo