Cel mai Bun Aspirator Robot Roborock – Pareri si Top Modele

Aspiratul si stersul pe jos sunt doua dintre activitatile pe care, eu personal, le-as evita daca as avea ocazia, iar aici este capitolul la care un aspirator robot Roborock exceleaza. Imi ofera o solutie la corvoada curateniei, ajutandu-ma sa am mereu casa curata.

Insa cu atat de multe modele, fiecare cu diferite caracteristici unice, intrebarea pe care multi dintre noi o avem este: care este cel mai bun aspirator robot Roborock pentru mine?

Brand-ul Roborock ofera numeroase modele de top aspiratoare robot cu preturi ce variaza de la accesibile la foarte scumpe, si care includ diverse functii. Fie ca vrei un aspirator robot cu spalare si o statie simpla de andocare sau un model de aspirator robot cu golire automata si functie de curatare inteligenta, gasesti unul care sa iti fie pe plac.

In aceasta lista cu cei mai buni roboti de aspirare Roborock, voi vorbi despre seriile S si Q de la Roborock si voi explica care sunt diferentele dintre aceste modele pentru ca tu sa poti gasi exact aspiratorul robot Roborock potrivit pentru nevoile tale.

Cel mai bun
Roborock s8+
Roborock S8+
Vezi pret
raport calitate – pret
Roborock Q Revo
Roborock Q Revo
Vezi pret
cel mai ieftin
Aspirator Robot Roborock Q7 Max
Roborock Q5 Pro
Vezi pret

Despre brandul Roborock

Roborock s-a afirmat rapid ca fiind un pionier in industria aspiratoarelor robot, demarandu-si calatoria inovativa in anul 2014. Inca de la inceput, brandul si-a propus sa redefineasca experienta de curatenie a locuintelor prin tehnologie avansata si solutii inteligente.

Recunoscut pentru abordarea sa centrata pe utilizator si inovatiile tehnologice, Roborock a evoluat de la lansarea primului sau model, castigand rapid aprecierea la nivel global. Cu fiecare noua lansare, Roborock a imbunatatit si extins functionalitatile aspiratoarelor sale robot, integrand caracteristici precum cartografierea precisa, controlul prin aplicatia mobila si sisteme de curatare adaptabile la diverse tipuri de suprafete.

Tehnologia de navigare avansata a unui aspirator robot Roborock reprezinta coloana vertebrala a eficientei sale remarcabile in curatenie. Utilizand sisteme de navigare de ultima ora, precum Lidar si SLAM Roborock ofera o precizie si o adaptabilitate fara precedent in deplasarea prin locuinta.

Lidar-ul permite aspiratoarelor Roborock sa scaneze si sa mapeze detaliat mediul inconjurator, identificand obstacolele si optimizand traseul de curatare pentru o acoperire completa a suprafetei. Pe de alta parte, tehnologia SLAM combina datele senzoriale cu imaginile capturate pentru a crea harti dinamice si a recalcula traseul in timp real, asigurand o navigare fluida si inteligenta.

Aceasta integrare a tehnologiilor avansate de navigare nu doar ca imbunatateste acuratetea curatarii, dar si maximizeaza eficienta energetica si reduce timpul necesar pentru a mentine o locuinta impecabila.

Pareri top aspiratoare robot Roborock

Roborock S8 Pro Ultra

Roborock S8 Pro Ultra

Tip aspirareuscata/umeda
TehnologieSenzor LiDAR, mapare 3D, infrarosu, ultrasonic
Inaltime9.65 cm
Greutate14.4 Kg
Zgomotaprox 68.5 dB
Capacitate colectare400 ml
Putere50W – 6000 Pa
ce imi place
  • navigare rapida si precisa
  • aspira excelent orice mizerie
  • mop cu autospalare si uscare cu aer cald
  • multiple optiuni de personalizare
  • buna detectie a obstacolelor
  • functie Wi-Fi, Alexa + Google
  • RockDock Ultra
ce nu imi place
  • pret ridicat
  • voluminos

Modelul de aspirator robot Roborock S8 Pro Ultra revolutioneaza conceptul cu curatenie automatizata. Daca vrei sa investesti intr-un model high-end, scapi de stresul curateniei obisnuite sau golirea frecventa a recipientului de praf. Nu doar ca dispune de functionalitatiile premium de stergere si aspirare, dar are si o statie de golire automata atat pentru rezervorul de praf cat si cel de apa. Pe langa acestea, intalnim si functia de autocuratare si uscare cu aer cald a mopului. Aceste inovatii reduc considerabil interventia umana in procesul de curatare al locuintei, lasand podelele curate si igienizate.

Fiind cel mai bun model al seriei Roborock S8, S8 Pro Ultra este dovada clara ca avem de-a face cu un brand interesat sa ofere utilizatorilor tehnologii de ultima ora. Dispune de o putere de aspirare de 6.000 Pa si care impreuna cu senzorul LiDAR si evitarea reactiva a obstacolelor 3D asigura o cartografiere precisa a locuintei. As putea spune chiar ca, un astfel de aspirator robot poate sa aspire mai bine decat mine in anumite cazuri. Chiar daca functia de stergere nu elimina in totalitate datul cu mopul clasic din cand in cand, Roborock S8 Pro Ultra ofera o performanta superioara comparativ cu modele de buget.

Il recomand in special daca ai covoare pe jos si nu vrei ca aspiratorul sa urce pe ele cu mopul umed si sa lase dare. S8 Pro Ultra detecteaza covorul si isi ridica automat mopul. Totusi, unii utilizatori considera ca pretul este piperat, in timp ce altii nu sunt incantati de designul masiv al statiei de andocare.


Roborock Q8 Max

Roborock Q8 Max

ce imi place
  • performanta excelenta la aspirare
  • perii DuoRoller eficiente pe covoare
  • navigatie fiabila si detectare precisa a obstacolelor
  • aspira si sterge simultan
  • statie de andocare compacta
  • functie Wi-Fi si control vocal
  • autonomie mare
ce nu imi place
  • fara spalare automata a mopului
  • nu are mop cu vibratii sonice
Tip aspirareuscata/umeda
TehnologieSenzor LiDAR, mapare 3D, HyperForce, RockDock Plus
Inaltime9.65 cm
Greutate4.5 Kg
Zgomotaprox 67 dB
Capacitate colectare770 ml
Putere59W – 5500 Pa

Roborock Q8 Max se remarca drept cel mai bun aspirator Roborock pentru parul de animale, fiind extrem de potrivit pentru locuintele cu podele dure si nu numai. Echipat cu senzor pentru detectarea obiectelor, putere de aspirare de 5.500 Pa si functie de stergere, modelul exceleaza la navigarea printre obstacolele dintr-o locuinta. Poate sa capteze eficient parul de animale datorita periei duble de cauciuc patentata DuoRoller, asigurandu-se constant ca podelele nu sunt doar aspirate perfect, ci si sterse. Q8 Max este totusi suficient de versatil incat aspira atat covoare cat si parchet.

Pe langa caracteristicile de baza, acest aspirator robot de la Roborock vine si cu o tehnologie avansata de detectare a obstacolelor care protejeaza dispozitivul de a se incurca printre jucariile lasate aleatoriu prin casa. Mai mult, functia de stergere impreuna cu periile laterale curata eficient colturile si marginile, avand o eficienta mai ridicata in comparatie cu modele asemantoare ale altor branduri. Pentru cei care isi doresc si mai putina bataie de cap, exista si varianta de Roborock Q8 Max+ cu statie de golire automata integrat in docul de andocare. Per total, este o alegere foarte buna pentru persoanele ce cauta un aspirator robot si mop 2 in 1 care sa raspunda nevoilor unice dintr-o locuinta moderna si aglomerata.


Aspirator robot Roborock Q5 Pro

Roborock Q5 Pro

ce imi place
  • autonomie ridicata
  • recipient generos de colectare a prafului
  • mapare rapida si precisa
  • aspira si sterge simultan
  • perie DuoRoller
  • functie Wi-Fi si control vocal
  • aspira excelent parul de animale
ce nu imi place
  • nu are sistem de ridicare a mopului
  • nu are mop cu vibratii sonice
Tip aspirareuscata/umeda
TehnologieSenzor LiDAR, carpet boost, cartografiere 3D, Sensient Sensor Array
Inaltime9.65 cm
Greutate4.5 Kg
Zgomotaprox 67 dB
Capacitate colectare770 ml
Putere50W – 5500 Pa

Roborock Q5 Pro este alegerea ideala pentru cei care cauta un aspirator robot Roborock ieftin, insa suficient de performant pentru a-I ajuta la intretinerea curateniei. Desi pretul sau este unul accesibil, nu inseamna ca nu vine cu caracteristici de top cum ar fi o putere de aspirare de 5.500 Pa capabila sa aspire praf, mizerie, firimituri si par de animale. Chiar daca nu are functie de mop cu vibratii, ci doar o simpla laveta pe care fasaie apa si o trage dupa el, imi place ca reuseste sa indeparteze orice urma de praf de pe parchet. Nu are abilitati de autocuratare, insa operatiunea de intretinere este extrem de usoara.

Ceea ce face ca Roborock Q5 Pro sa se remarce in acest segment al aspiratoarelor de buget este integrarea cu aplicatia dedicata, in care ai posibilitatea de a ajusta o multime de optiuni. Te poti juca cu puterea de aspirare, modul de curatare, nivelul de zgomot si crea rutine de curatare personalizate. Aditional, sistemul sau de cartografiere il ajuta sa se deplaseze cu precizie prin locuinta, astfel ca nu am intampinat situatii carora sa nu le poata faca fata. In final, Q5 de distinge clar ca fiind o investitie excelenta pentru cine vrea o experienta de curatenie buna fara sa scoata multi bani din buzunar.


Roborock Q Revo

Roborock Q Revo

ce imi place
  • autonomie ridicata
  • eficienta in aspirare si spalare
  • isi ridica automat mopul
  • aplicatie cu multiple optiuni de personalizare
  • putere mare de aspirare
  • cartografiere precisa 3D si 2D
  • aspira bine parul de animale
ce nu imi place
  • spala mopul cu apa rece
  • dimensiuni generoase
Tip aspirareuscata/umeda
TehnologieSenzor LiDAR, smart suggestions, reactive 3D
Inaltime9.65 cm
Greutate4.0 Kg
Zgomotaprox 65 dB
Capacitate colectare350 ml
Putere60W – 5500 Pa

Roborock Q Revo este simbolul curateniei ingenioase si fara batai de cap, fiind un aliat indispensabil in mentinerea podelelor igienizate, cu minima interventie umana. Este echipat cu o putere de 5.500 Pa cu care aspira orice gaseste in calea sa. Are un pret mai uman decat S8 Pro Ultra si vine cu multe functii asemanatoare, precum cartografierea incaperii si detectarea reactiva a obiectelor, Q revo este un mix intre functionalitate si pret. Are abilitatea de a-si goli recipientul de praf in sacul dedicat, isi reumple recipientul de apa si rezervor si usuca mopul cu aer cald pentru a nu permite dezvoltarea mucegaiului cauzata de umiditate ridicata.

Acest aspirator robot Roborock este potrivit pentru locuintele cu suprafete de curatare diverse, isi adapteaza puterea de aspirare in functie de nevoie pentru a asigura o curatenie complete, indepartand eficient parul de animale, mizeria uscata si alte reziduuri. Pretul ii este justificat de nivelul ridicat de autonomie pe care il are, fiind o investitie inteleapta pentru cei ce vor un aspirator robot bun care sa isi faca treaba.


Roborock Q7 Max+ pret

Roborock Q7 Max+

ce imi place
  • navigare excelenta
  • golire automata
  • autonomie mare de 180 min
  • zone interzise + ​​pereti virtuali
  • control al debitului de apa
  • functie Wi-Fi
  • aspira bine parul de animale
ce nu imi place
  • nu are mop sonic cu vibratii
  • nu curata perfect colturile
Tip aspirareuscata/umeda
TehnologieSenzor LiDAR, 3D Mapping, Electronic mopping
Inaltime9.65 cm
Greutate4.4 Kg
Zgomotaprox 67 dB
Capacitate colectare470 ml pentru praf/350 ml pentru apa
Putere55W – 4200Pa

Roborock Q7 Max+ este un aspirator robot eficient care combina aspiratia puternica si stergerea eficienta intr-un pachet elegant. Dispunand de un sistem de navigatie 3D LiDAR si de o statie automata de eliminare a murdariei, se remarca printr-o putere de aspiratie de 4200Pa, facandu-l unul dintre cei mai puternici roboti din clasa sa. Conceput pentru a gestiona toate tipurile de podele, de la parchet la covoare, Q7 Max+ capteaza eficient praful, resturile si parul de animale de companie, cu tehnologia Carpet Boost care mareste aspiratia pe covoare pentru o curatare mai profunda.

In ciuda faptului ca nu dispune de tehnologia avansata de stergere cu vibratii sonice, gasita in modele precum Roborock S8, Q7 Max+ sterge destul de bine, ajustandu-si debitul de apa prin 30 de setari si aplicand presiune constanta pentru a indeparta petele persistente. Profilul sau subtire de 9.65 cm ii permite sa curete sub majoritatea mobilierului, sporindu-i utilitatea.

Bateria robusta a aspiratorului suporta pana la 3 ore de curatare, acoperind pana la 240 de metri patrati, fiind potrivit pentru casele mai mari. Q7 Max+ o alegere inteligenta pentru cei care cauta o combinatie de eficienta ridicata si tehnologie avansata in rutina lor de curatare.

roborock ces 2024

Compararea modelelor de top ale gamei Roborock

Toate aspiratoarele robot Roborock au un design distinctiv cu forma rotunda si un sistem de navigare echipat cu senzori pentru detectarea precisa a obstacolelor.

Spre deosebire de alti competitori, precum Dreame sau Xiaomi, care folosesc mop rotativ, Roborock opteaza pentru o metoda unica de stergere ce implica un mop cu vibratii sonice. Aceasta tehnologie de stergere se dovedeste a fi extrem de utila, mai ales daca vorbim de modelul premium al gamei, Roborock S8 Pro Ultra. Mai mult, modelul S8 MaxV Ultra din 2024 introduce o noua functie inovatoare, un mini mop rotativ creat special pentru a curata perfect in colturi.

Modelele din seria S dispun de o placa de stergere care vibreaza in timpul stergerii. Diferenta de frecventa este minima intre modelele seriei S. La modelele Max, aceasta este de 4.000 de oscilatii pe minut, in timp ce Pro Ultra atinge 3.000 de oscilatii pe minut. Robotii de sters si aspirat din seria Q Revo au discuri de sters care se rotesc, in timp ce noile modele vin si cu un mop extensibil.

Dimeniunea statiilor de golire automata variaza in functie de model. Spre exemplu, statia lui Roborock S8+ este de dimensiuni mai mici fata de cea a lui S8 Pro Ultra, asta pentru ca nu include sistemul de curatare cu apa calda. Totusi, intalnim o noua functionalitate la modele lansate anul acesta si ceea ce pana acum nu era posibil. Nu mai trebuie sa adaugi solutia de curatare pardoseli manual in rezervorul cu apa proaspata, modelele noi vin cu un spatiu special unde o poti pune.

Noile modele din seria S de aspiratoare robot Roborock au acelasi tip de perii rotative identice, insa ce difera este puterea de aspirare. Acum, vedem aspiratoare cu putere de 10.000 si 8.000 Pa, ceea ce este un salt urias de la maximul de 6.000 Pa intalnit in trecut. Pe de alta parte, modelele din seria Q Revo vin cu o putere de aspirare mai mica de numai 7.000 Pa.

pareri roborock s8

Cum am ales cel mai bun aspirator robot Roborock?

Cand eram in plin proces de alegere a unui aspirator robot, am descoperit brandul Roborock, care mi-a atras atentia prin multiplele functii si caracteristici unice pe care le integreaza intr-un astfel de dispozitiv. Modelele alese pentru recomandare au fost selectate metodic dupa mai multe aspecte – cat de bine aspira parul de animale, cum se descurca intr-o locuinta cu multe jucarii, cum spala gresia din bucatarie dupa o sesiune de gatit sau cat de bine capteaza praful din colturi.

Inovatia Roborock si integrarea tehnologiilor de ultima ora atat pentru functia de aspirare cat si cea de stergere au fost criteriile de baza pe care le-am luat in considerare. Nu mi-am dorit sa vin cu o propunere de aspirator robot fara spalare, consider ca este o functie utila de care avem maxima nevoie. Mai mult decat atat, am selectat doar acele aspiratoare care chiar aspira si sterg bine. Fiecare model din lista aduce ceva unic, fie ca este vorba de curatarea de precizie, adaptabilitatea tipului de podea sau eficienta in abordarea petelor.

Un alt factor vital in alegere este capacitatea aspiratorului robot de a aspira locuinte de diferite dimensiuni. Locuintele noastre sunt de diferite dimensiuni si fiecare le-am amenajat dupa bunul plac, de aceea numai un aspirator robot inteligent poate sa faca fata. Am pus accentul pe acele modele care si-au demonstrat versatilitatea, care pot sa isi adapteze performantele in functie de camera. Am selectat doar acele aspiratoare robot Roborock care pot sa treaca praguri si sa detecteze camera in care se afla pentru a-si adapta puterea de aspirare. Aplicatia Roborock este destul de intuitiva, iar posibilitatea de a conecta robotul la un asistent virtual precum Alexa sau Google Assistant este un plus.

Pretul este si el un factor decisiv atunci cand alegi un Roborock. Se gasesc atat modele premium cat si accesibile. Am incercat sa gasesc un echilibru intre functionalitate, calitate si pret, asigurandu-ma ca indiferent daca ai un buget restrans sau vrei cel mai bun aspirator robot Roborock, vei gasi unul potrivit pentru tine.

Roborock s8 caracteristici

Concluzii si pareri robot aspirator Roborock

Cel mai bun aspirator robot Roborock exceleaza in navigare avansata, aspiratie puternica si functii usor de utilizat, cum ar fi docul cu autocuratare, care raspunde unei game largi de bugete si nevoi.

Concluzionand, Roborock se remarca drept alegerea de neegalat pentru curatarea moderna a casei. Poate sa curete eficient orice tipuri de resturi, fiind recomandat pentru casele cu animale de companie, copii sau o varietate de tipuri de podele. Tehnologia integrata asigura o curatare precisa, facandu-l ideal pentru orice configuratie de acasa, distingand Roborock pe o piata competitiva.

A opta pentru un robot aspirator Roborock inseamna a alege o solutie de curatare inteligenta, fara stres, care iti imbunatateste semnificativ spatiul de locuit cu un aport minim din partea ta.

Raluca
Raluca

Raluca este o entuziasta a tehnologiei cu o pasiune speciala pentru inovatia in domeniul aspiratoarelor robot. Descopera alaturi de ea cum aceste dispozitive inteligente transforma curatenia dintr-o sarcina monotona intr-o aventura eficienta si distractiva.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

toprobot.ro
Logo