Xiaomi X10 Pareri – Robot Aspirator cu Golire Automata

Admitem fara indoiala ca suntem martorii unor inovatii tehnologice extrem de rapide, care ne inconjoara, in majoritatea ariilor de activitate. In special in domeniul electrocasnicelor de dimensiuni mici cu durata de viata redusa, menite sa ne usureze viata si sa ne mentina locuintele curate, progresul este evident. Producatorii de aspiratoare robot inteligente, precum Xiaomi, Ecovacs, Roborock, Rowenta, Philips sau Dreame par sa se afle intr-o competitie constanta pentru ca anunta modele noi aproape lunar, prezinta generatii complet noi sau doar versiuni imbunatatite ale unor modele mai vechi.

In continuare, discutam despre aspiratorul robot Xiaomi X10. Acesta ofera functii de aspirare si spalare simultana, cu o putere de 46 W, o baterie de 4800mAh si o aspiratie de 4000Pa. Dotat cu senzor pentru covoare, Xiaomi X10 dispune de un recipient de praf de 400ml si unul de apa de 200ml, precum si de o statie de golire automata.

Pret Xiaomi X10

emag.ro
Xiaomi X10 este un robot aspirator eficient pe suprafete netede, dar intampina dificultati pe covoare din cauza mopului care nu se ridica automat.
Tip aspirareuscata/cu spalare
TehnologieAlgoritm LDS, Senzor LiDAR, control vocal, anti-alergeni
Inaltime9.88 cm
Greutate3.3 Kg
Zgomotaprox 68.5 dB
Capacitate colectare400 ml
Putere46W – 4000 Pa
ce imi place
  • configurare rapida si usoara
  • trece peste pragurile mici
  • integrare cu aplicatia Xiaomi Home
  • performanta excelenta de aspirare
  • raport calitate-pret bun
  • sistem de golire automata
  • isi actualizeaza harta in timp real
ce nu imi place
  • nu isi ridica mopul pe covoare
  • nu are mop rotativ

Caracteristici

Xiaomi X10 dispune de o putere de aspirare de 4000Pa similara lui Xiaomi S10+ si lui Roborock Q7 Max oferind o performanta semnificativa in eliminarea murdariei si a prafului de pe cele mai comune tipuri de suprafete, de la podele dure pana la covoare. De asemenea, robotul include o functie de mop, astfel ca poate sa aspire sispele simultan, ceea ce economiseste timp si efort, in timp ce autonomia acumulatorului ramane ridicata.

Autonomia bateriei de 4800mAh a lui Xiaomi X10 se situeaza peste medie, permitandu-i sa functioneze pana la 180 de minute cu o singura incarcare. Acest timp de functionare este suficient pentru a acoperi suprafete mari cu o suprafata de pana la 100mp, inclusiv case si apartamente spatioase. Robotul are nevoie de aproximativ 6 ore pentru o incarcare completa si se intoarce automat la statia de andocare atunci cand nivelul bateriei se indreapta spre minim.

Xiaomi X10 design

Robotul, realizat de brandul Xiaomi, este proiectat pentru a curata eficient o varietate de suprafete. Este ideal pentru utilizarea pe podele dure, cum ar fi gresie, parchet si linoleum, dar si pe covoare, datorita senzorului sau de covoare care ajusteaza automat puterea de aspirare. Aceasta adaptabilitate la diferite tipuri de suprafete il face un instrument versatil pentru orice locuinta. Indiferent de tipul de podea, robotul asigura o curatare profunda si eficienta, contribuind la mentinerea unui mediu curat si sanatos.

Designul este elegant si functional. Cu dimensiuni de 35.3 cm in adancime, 35.0 cm in latime si 9.88 cm in inaltime, este un aspirator robot slim care poate sa se strecoare sub mobilierul jos pentru a curata zonele greu accesibile. Modele mai subtiri din aceeasi gama de pret ar fi Roborock Q5 Pro (9.65 cm), iRobot Roomba j7 (8.60 cm) sau Rowenta X-Plorer S75S (9.5 cm).

Greutatea de 3.3 kg il face suficient de robust pentru a rezista uzurii zilnice, dar si usor de manevrat atunci cand este necesar. Culoarea alba si calitatea superioara a materialelor utilizate in constructia sa contribuie la un aspect modern si atractiv, care se potriveste in orice decor interior.

Xiaomi X10 specificatii

Pachetul pentru livrare include cablu de alimentare, manual de utilizare, o perie principala, impreuna cu un capac de perie, esentiale pentru mentinerea performantei optime de curatare. Pentru a oferi un plus de flexibilitate, pachetul contine un sac de praf de schimb si un cos de gunoi, precum si o laveta mop pentru functia de spalare. Un rezervor de apa este inclus pentru a asigura distribuirea uniforma a apei in timpul spalarii. O perie laterala si un instrument de curatare sunt de asemenea incluse, acestea fiind utile pentru intretinerea regulata a robotului si asigurarea unei curatari eficiente in colturi si pe margini.

Performante si tehnologie

Xiaomi X10 este echipat cu o statie 2 in 1 de incarcare si descarcare a prafului, ceea ce simplifica intretinerea robotului. Capacitatea sacului de praf este de 2.5L. Aceasta statie nu doar incarca bateria robotului, ci si goleste automat recipientul de praf, asigurandu-se ca este intotdeauna pregatit pentru urmatoarea sesiune de curatenie. Ventilatorul de aspirare de 17000Pa curata instantaneu cosul de gunoi, lasandu-l ca nou si oferind o eficienta maxima in colectarea prafului si a murdariei. Aceasta functie este deosebit de utila pentru gospodariile cu animale de companie, deoarece colecteaza eficient parul de animale si alte particule alergene.

Xiaomi X10 aplicatie

Functia de curatare si spalare in acelasi timp asigura un timp de pana la 80 de minute de functionare continua, oferind o curatenie temeinica a tuturor suprafetelor dure din locuinta. Robotul reduce automat viteza in preajma obstacolelor datorita senzorilor avansati, protejand astfel mobilierul si evitand coliziunile. Senzorul ultrasonic pentru identificarea covoarelor permite robotului sa recunoasca automat covoarele si sa ajusteze puterea de aspirare in consecinta pentru o curatare optima.

Un alt aspect important al Xiaomi X10 este mecanismul sau cu senzor anti-cadere, care previne accidentele atunci cand robotul se apropie de scari sau alte margini inalte. Aceasta adauga un nivel suplimentar de siguranta si fiabilitate in utilizarea de zi cu zi. Functia de Wi-Fi, completata de aplicatia mobila permite personalizarea modului de curatare. Poti seta preferintele de curatare pentru diferite camere, asigurand o curatenie adaptata fiecarei zone a casei. Aceasta personalizare se poate realiza usor prin intermediul aplicatiei Xiaomi Home, oferind control complet si flexibilitate in mentinerea unei locuinte curate si ordonate.

Xiaomi X10 pareri

Xiaomi X10 Pareri – merita sa il cumpar?

Xiaomi X10 este un aspirator robot potrivit pentru curatarea suprafetelor netede. Cu toate acestea, din cauza lavetei mop, covoarele reprezinta o provocare pentru acest model. Xiaomi X10 poate intampina dificultati in traversarea unor covoare deoarece nu ridica laveta, ceea ce poate duce la pierderi semnificative de performanta. Asadar, daca ai o pasiune pentru covoare, iar acestea se regasesc in fiecare camera a locuintei, poate ca nu ar fi rau sa te orientezi spre modele cu sistem de ridicare al mopului la detectarea covorului precum Roborock Q8 Max, Dreame L10s sau modele din gama premium cum ar fi Roborock S8, Dreame L20 Ultra sau Ecovacs X2 DEEBOT OMNI.

Desi acest robot poate si sa spele, aceasta nu este principalul sau avantaj. Robotul va reusi sa elimine petele mici, insa nu recomand utilizarea sa predominanta pentru spalare.

In ansamblu, pentru pretul actual, primesti un robot de aspirare performant, care curata eficient intreaga locuinta. In plus, statia de andocare cu functie de golire automata este un mare plus in aceasta categorie de pret. Daca poti trece cu vederea faptul ca nu isi ridica mopul pe covoare si esti interesat in principal de intretinerea curateniei, pot recomanda cu incredere Xiaomi X10.

9.8Expert Score
Xiaomi X10

Xiaomi X10 impresioneaza prin aplicatia usor de utilizat si capacitatea de a trece peste praguri mici, facandu-l ideal pentru intretinerea zilnica a curateniei.

Care este diferenta dintre Xiaomi X10 si Xiaomi X10+?

Xiaomi X10 si Xiaomi X10+ sunt doua modele de roboti de aspirare care ofera performante de curatare bune, insa exista cateva diferente cheie intre ele. In primul rand, Xiaomi X10 vine cu o autonomie imbunatatita de 180 min, comparativ cu 120 min a lui X10+, ceea ce ii permite sa functioneze mai mult timp pe o singura incarcare.

Insa, X10+ are un sistem avansat de recunoastere si evitare a obstacolelor 3D S-Cross AI. Vine cu optiuni suplimentare de programare si personalizare prin aplicatia dedicata, permitandu-ti sa setezi cicluri de curatare adaptate nevoilor tale specifice. Iar statia de andocare este multifunctionala, care are optiuni de spalare si uscare a lavetelor, precum si reumplerea rezervorului de apa.

Raluca
Raluca

Raluca este o entuziasta a tehnologiei cu o pasiune speciala pentru inovatia in domeniul aspiratoarelor robot. Descopera alaturi de ea cum aceste dispozitive inteligente transforma curatenia dintr-o sarcina monotona intr-o aventura eficienta si distractiva.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

toprobot.ro
Logo